Café Humlan ger många möjligheter

Café Humlan
Pia Lötbom förbereder fika

Mentorstid på Café Humlan

Sedan Café Humlan hade sin invigning för fem månader sedan har det varit välbesökt av såväl elever som lärare och personal.

Pia Lötbom arbetar på Café Humlan och trivs jättebra.
“Det är väldigt roligt att arbeta här och få träffa alla som kommer. Eleverna uppskattar Café Humlan och kommer ofta till oss som jobbar här och berättar hur mysigt de tycker att det är”, berättar Pia.

Det är inte bara elever som kommer till Humlan för studera eller prata med sina vänner över en fika. Även lärare och personal tar vara på cafét.
“Lärare kommer hit för att fika då och då. Det händer även att de tar med sig sina elever och har mentorstiden här. Det är en mer trivsam miljö att sitta och prata i”, säger Pia.

Bakar på egen hand

I Café Humlan säljs varierande bakverk, smörgåsar och kakor. Om man vill ha något att dricka finns det olika sorters téer, kaffe eller kylda drycker att välja bland.
“Vi bakar på egen hand. Idag kom Carina upp med semlor som hon hade bakat i skolans kök. Det finns alltid något nybakat från köket hos oss. Smörgåsarna gör vi i ordning nya varje dag för att påläggen och grönsakerna ska vara fräscha. Vi försöker hålla priserna så låga som möjligt. Att fika hos oss är betydligt billigare än att fika nere på stan”, säger Pia.

Mer än bara ett café

“Möjligheten finns att boka lokalen någon kväll och ha exempelvis föräldramöte eller föreläsningar här. Det är bara att höra av sig till oss. I höstas ordnade till exempel Café Culture författarkväll på Café Humlan där Katarina Sandberg kom och pratade med eleverna om bland annat författarskap och kärlek, det var väldigt lyckat”, berättar Pia.

Till café Humlan är alla välkomna, oavsett om man vill fika eller bara slå sig ner och studera.
“Vi vill att det här ska vara en härlig mötesplats för eleverna på skolan. Vi utvecklas gärna för att cafét ska bli så bra det bara kan bli och är alltid öppna för förslag och önskemål”, säger Pia.

Utis flyttar till Café Humlan

Skolans egna butik Utis har precis flyttat upp till samma byggnad som Café Humlan, så mycket arbete läggs även där.
“Oftast jobbar man själv i cafét, men i och med att Utis har flyttat upp så är vi två som jobbar samtidigt nu under våren. Vi tänker även utveckla Utis till en webbutik”.

Pia arbetar inte bara med cafét och Utis på SSHL. Hon ansvarar även för inköp på skolan. Allt från läromedel till möbler. Hon har även inrett cafét och elevhemmen och arbetar även med att arrangera bland annat gubbskivan, balen och studenten.

Café Humlan har öppet måndag-fredag 9-11, sen är det stängt för lunch och så öppnar det igen 13-17. Det pratas även om att hålla cafét öppet under lunchtimmarna efter elevernas önskemål.
“Det kan bli lite stressigt ibland, men det är det värt. Vi vill få det så bra som möjligt för eleverna”.

Cafe Humlan
På Café Humlan får skolans bildelever hänga upp sina verk. Här har årskurs sju arbetat med att måla skalbaggar.

Café Humlan