Estetföreningen

anneli modin

Anneli Modin,

Ordförande

Mål för Estetföreningen 2015/16

Estetföreningens mål detta år är att återuppstå föreningen som den var en gång för. De senaste åren har den blivit sämre och sämre på grund av brist av intresse från föreningen själv. Så vårt mål var att ta med så många nya estetiska medlemmar som möjligt för att hjälpa oss förbättra föreningen. Vi känner att vi har nåt vårt mål inom föreningen men jobbar fortfarande på hur folk ska se föreningen på utsidan. Vårt första event gick väldigt bra och nu känns det som vi har kommit ett steg närmre. Det var många som kom på Talangjakten och tyckte att det var kul. Snart vill vi också visa en presentation om estetföreningen så att eleverna är medvetna om vad vi är för förening.

I år har vi tänkt lägga till två event eftersom vi var tvungna att ta bort ett event. Förra året hade vi talangjakten och film galan. Film galan började bli för mycket för hemmen att göra så det blev färre och färre filmer som visades. Så nu i år har vi haft talangjakten och nu planerar vi att ha två events på vårterminen. De nya eventen kommer att vara:

Karaoke kväll i aulan (efter mammut frågesportenArcu event)detta kommer att vara för internateleverna på en aktivitetshelg (23/1) men dag elever är också väldigt välkomna.

Lip sync battle Datum(16/4) Detta kommer att vara ett event lite lik talangjakten men istället för att sjunga på riktigt kommer elevhemmen och tvåor/treor mima till låtar. Låtarna kommer vi i estetföreningen välja och ge varje hem två låtar att välja från. Vi kommer att välja låtar som har rolig musik videos som de ska göra och mima samtidigt. Den som mimar bäst och har det mest kreativa eller bra föreställning vinner.

Vi har bestämt oss för att välja ny styrelsen i slutet av februari innan sportlovet. Det bra att börja med en ny styrelse tidigt så de nya förstår hur föreningen fungerar. För oss treor är det bra eftersom vi har mycket mot slutet innan studenten som vi måste fokusera på. De som är intresserade av att vara ordförande och vice ordförande kommer att hålla tal för oss, gamla styrelsen. Efter den nya styrelsen har blivit vald kommer de att hålla intervjuer för nya medlemmar efter sportlovet. Vi, gamla styrelsen, kommer att vara med och se till att de väljer lämpliga medlemmar för föreningen. Vi kommer att fortsätta att hålla koll och hjälpa föreningen med det sista eventet i år.