God jul och gott nytt år

Nu när julen närmar sig har vi haft nöjet att delta i flera underbara evenemang här på skolan. Terminsavslutningen var magisk. Jag kan inte låta bli att älska traditionen med att tända ett ljus för varje elev och medarbetare över hela skolområdet. När ljusen glittrar i mörkret, lyser skolan över hela Sigtuna.

Det var inte bara terminsavslutningen som förde oss samman. Julspexet var mycket roligt, och det var härligt att fira elevernas akademiska och idrottsliga framgångar förrförra veckan.

För mig är höjdpunkten av julfirandet på SSHL, som alltid, lucia i Mariakyrkan. Det är en sannerligen fantastisk händelse som verkligen sammanför oss här på skolan omslutna av skenet från levande ljus. Detta var ett privilegium och en glädje att skåda, och att döma av kommentarerna från de föräldrar som var där, så var det hela mycket lyckat. Tre saker slog mig mest av allt: antalet elever som deltar, deras entusiasm och glädje och kanske viktigast av allt, deras vilja att uppträda inför en publik tillsammans med sina vänner. För mig är denna entusiasm, detta engagemang och denna vilja själva kärnan i vår skola; det är också ett utmärkt sätt att stärka självförtroendet hos många.

Om ni inte har besökt vår Facebook-sida ännu och därmed missat de underbara bilder som Ville och Jon tog, så rekommenderar jag er att ta en titt där.

Tack till alla inblandade för denna framgång!

En mer tråkig nyhet är att vi fick ta farväl av rektor Johan Norvell på terminsavslutningen. Johan har varit hos oss på SSHL i 13 år och har gjort enorma bidrag till SSHL, både som lärare och medlem i ledningsgruppen.

Johan håller hög standard, säger vad han menar och är extremt lojal. Allt Johan har gjort har motiverats av målsättningen att hjälpa elever och att göra SSHL till en enastående skola. Så godhjärtad, vänlig, rolig och omtänksam som Johan är kommer han att saknas av både elever och personal och vi önskar honom all framgång på Bromma Gymnasium.

Nästa termin börjar måndagen den 9 januari på vanlig tid; internatelever ska återvända på eftermiddagen dagen innan.

Jag avslutar med att tacka er alla för ert stöd till SSHL denna termin och önskar just Dig en mycket god jul.

Margret Benedikz
Skolchef, SSHL