Valborgsfirande i förtid

IMG_1010

Fredagen den 29 april tjuvfirade eleverna från svenska grundskolan och MYP årskurs 7-9 med personal vårens ankomst med traditionella och moderna inslag. Eftersom Valborgsmässoafton i år inföll på en lördag fick det bli en dag tidigare.

Den första dagen på länge utan regn, hagel och snö firades på Midgårdsängen med att vaktmästeriets Carlos tände på våreldarna varpå elevensval-kören sjöng ett par traditionella vårsånger. Blivande grundenten Louice Jansson berättade om valborgstraditionen medan vårvinden försökte ta hennes manuskriptpapper. En elev från varje niondeklass framförde egna vårdikter och Emma Lindqvist med ackompanjemang framförde dessutom en tonsättning av sin dikt. Under firandet sjöngs också en nyare låt med den passande titeln ”I See Fire” och förstås allsång på den gamla ”Vintern rasat”. Hyllningstalet till våren hölls av Vera Salin och firandet avslutades med glasstrutar till alla!

Ett varmt tack till alla proffsiga medverkande och till den personal som på olika förtjänstfullt sätt bidrog till ett fint avslut på arbetsveckan!